tidsbrist

Hinner verkligen inte med bloggen nu. MAssa som händer!

Idag har Gråis lämnat mig. Blir åtminstonde 3 veckor hemma hos mamma i småland. Sen får vi se vad som händer.
Hon hon har kollats på klinik idag och behövde lite vila och sådär..

Jaa vad har mer hänt. Ska hämta challe så ska han flytta till stallet där jag jobbar. Blir nog bättre så för då kommer jag kunna hoppa mer och när jag vill samt få massa hjälp :)

Jag har insett hur kul det är att dejta! hehe. Var på dejt i fredags (var dock VERY BORING) oj, hoppas inte han ser detta ;) Och blir ännu en imorgon! Ska bli skit kul!

Var på inflyttningsfest hos Pia i Lund i lördags, helt galet. Och har även jobbat en del i helgen. jaa tiden har bara rusat iväg och jag ahr inte hunnit diska på hela veckan!!! (ooops) fattar ni vad jag har att göra nu?

Nu till helgen blir det tävling med Eris i flyinge. ska hoppa 1,15 och 1,20. Kanske ska kvala henne till Tour of amaterus som jag hoppade Med miriam förra sommaren i Falsterbo. Skulle iaf vara kul att försöka :)

hästarna på jobbet har gått riktigt bra nu. Så ser fram emot att komma ut på lite tävlingar! Ska bli medlem på lillhagen så jag kan hoppa lite klubbhoppningar med bebisarna inkl. Challe :)

NU----> DISKA

möbelinköp

I fredags sålde jag min GPA-hjälm. behövde pengar till lite möbler och sådär... Så åkte ända till Hbg för att lämna den! Jätte trevliga människor och vi stod och pratade hästar i evigheter typ hehe. nej kanske inte men länge iaf.  Vet inte vilka det var, kändisar kanske? Verkade tävla på elit-nivå iaf. tävlat SM och sådär.

Igår skulle jag hämta möbler jag fyndat på blocket. Kan säga att det är VERKLIGEN skillnad på folk och folk. Skulle hämta två byråer och det var jobbigt från början till slut, eller slutet har inte kommit än för fick inte in byråerna i bilen! hahaha. Så ska hämta dem idag med mammas bil ;) Kunde liksom knappt få vägbeskrivning till dem!! och tjejen såg ut som en liten hippie.

Åkte iaf vidare för att köp ett soffbord, då mitt gamla gått sönder... Kille på 26 år som sålde, jätte trevlig och ville bjuda på kaffe osv så var där i 4 timmar, haha! som det kan gå.

Städdags, mamma kommer hit ikväll. asso shiiiiet

Torsdag

Torsdagen har varit kämpig. Haft ont i huvet (tror faktiskt det är första gången sen jag flyttade ner!). Men det gäller att jobba på. Har bestämt mig för att inte vara hemma från jobbet pga sjukdom en enda gång så länge jag jobbar här! ska kämpa igenom varenda dag :) jaja ok, magsjuka och sådär kan ju göra det svårt... men hur ofta har man det? hehe.
Huvudverken beror nog ändå bara på att jag haft en del att tänka på, svåra beslut att ta. Nu har jag tagit ett beslut. Sen får vi se senare om jag får skratta eller gråta över det.. om ett par veckor.

Idag har vi haft dubbel hoppträning! Det verkar ha blivit en standardgrej att vi alltid ska hoppa två hästar efter varandra. Det är riktigt nyttigt! :) Började med den rutinerade hästen (Eris). Hoppade bana på 1,10 vilket hon gjorde klockrent. Superfin genom hela träningen! Inte ett enda fel. Allt bara satt där!
Sen hoppade jag min gröna (Arene) som även hon var toppen! Hoppade samma bana med henne på 1m, vilket är mycket för henne. Och hon var också helt kalasbra idag! Så himla kul när det går bra. Då jobbar man lätt över en timma :)

Nu blir det duschen! Och trots att kl är 22 redan så måste jag ta tag i mitt diskberg innan jag lägger mig.. Helgen är fullspäckad!! Imorgon sticker jag till Helsingborg och säljer min GPA hjälm. Behöver cash :P

Dålig film


Måndagsutgång!

Liten snabb update!

Ikväll blir det utgång i Malmö. Fick ett oväntat besök av Johanna och galna som vi är fick vi för oss att vi skulle gå ut på krogen ikväll! Ja så Först käkade vi pizza... johanna orkade bara en halv så jag klämde i mig 1,5 pizza! Efter det stack vi till stallet och fixade samt red Challe... Gjorde faktiskt en lite film.. riktigt dåligt blevd et.. Challe var pigg, stark och hängig... Men jag ska lägga upp det ändå för ER skull ;) När jag hittat sladd till datorn...

Blev ingen filmning igår... och idag när jag hade med mig kameran hade jag ju självklart glömt minneskortet för jag ahde så bråttom!

filmen jag gjorde nu är endast på när jag rider runt lite på en volt.. tradigt men alltid något :)

Nu ska jag sova lite! natti natti så länge

Nya planer

Japp, något depp över att inte ha kommit vidare i antagningen till polishögskolan. Men det gäller att ta nya tag. Funderar på om jag ska lägga det hela på hyllan ett tag. Kvällen innan beskedet kom fick jag sån kick av att starta en egen klädbutik i malmö, med ett speciellt tema som jag inte tror att de har där. Tror det skulle sälja riktigt bra. Dessutom har jag lite planer på hur en sådan butik även skulle se ut för att det skulle vara inbjudande att komma dit och kännas lyxigt att handla där. Sånt tror jag också är viktigt många gånger!

MEn jag har så många drömmar hela tiden :) Men någon gång måste man ju förverkliga en dröm också! Tror iaf att jag kommer stanna kvar i skåne ett bra tag nu. Kan inte komma på någon anledning att flytta tillbaka? Förutom familj och kompisar då. Men inte så svårt att hälsa på dem ;)

Igår provade jag, ett för mig nytt uteställe, vid namn hipp. Ett speciellt ställe men kul hade vi iaf! Där var även komikern Öss Nujen! Lite tufft? Blev även lite smått efterfest hemma hos mig. Jag och 4 killar... Som det brukar bli ungefär. Den ena av dem är här nästan varje helg och igår när han kom hit var det första han sa "jag trivs så bra här!" hahaha. Ja, jooo jag har märkt det! ;) JAG MED!

En av killarna var hovslagare! Tur han babblade på om hovar och trodde jag fattade precis, bara för han skulle prata om något han trodde jag tyckte var intressant..

Idag har jag jobbat! Blev 12-17. Lite längre än vanligt men hann även med en liten fika med Kristina där :) mycket trevligt! Mindre trevligt var dock hingstarnas vårkänslor. Inte jätte kul när de helt plötsligt står rakt upp på två ben.. Kan lätt säga att man får hingstvana här! Ja, lite vana av det mesta till och med. Har ju ca 10 hingstar tror jag? inte räknat exakt.

Imorgon ska jag sova läänge, sen blir det en sväng till IKEA!

hejsvejs så länge



Torsdag!

Blev sent i stallet igår.. Stack direkt dit efter jobbet igår för att mocka och fixa miriam.. Sen stack jag hem och åt medan Challe fick skor (haha). Sen nä jag kom tillbaka var skorna på och Så Red jag och Josefin i ridhuset. Först red jag lite för att känna så han inte var för taggad.. Sen hade jag lite lektion för henne, och sen avslutade jag med att rida lite så han fick jobba lite mer. Blev ett ordentligt pass och man kunde nästan tro att någon spolat honom med slang! Vi bestämde även att vi skulle filma Challe på söndag :)

Idag har det varit lite blandad bra och dålig dag. Det som gjorde den dålig var väl att jag fick utskällning av praktikanten utan anledning? Hatar när folk tycker att man gör fel och att de själva hade löst allt mycket bättre. I detta fallet handlade det om att jag släppte ut "fel hästar" i hagen. Men jag undrade bara "när skulle vi hinna släppa ut dem då?" Med tanke på att jag skulle ha den ena på träningen.... AAAH. Sen bad hon om ursäkt iof för sitt agerande... Men det har retat mig hela dagen. för även om hon bad om ursäkt avslutade hon med "men du måste ju lära dig någon gång!"
SUCK?? Det är jag som bestämmer vilka hästar som ska ut OK?

Men men träningarna gick bra.. Började med Eris som hoppade toppen! Sen hade jag en av mina gröna unghästar. gick väldigt vingligt och var spänt i början.. hennes första hoppträning. men avslutade med en riktigt fin runda så supernöjd :)

Efter jobbet stack jag direkt till stallet och red challe och linade miriam. Challe blev nästan lika svettig idag :P han var duktig men busig! tror han hade lite träningsverk. hehe.

Nu ska jag duscha och sen SOVA. älskar min säng!!

Löshoppningsdag

Löshoppat hela förmiddagen. Löhoppade totalt kanske 60 hästar? inte illa pinkat på 3,5 timme? haha! sjukt egentligen. Gråis var en av de duktigaste enligt mig iaf ;) Och den hingsten jag red förut. Riktigt duktiga båda... ställde upp studs och avslutade med en oxer som vi höjde... De hoppade båda 1,40 utan att blinka. högre kändes onödigt..

Nu ska jag tillbaka och rida Eris så hon är fit for fight för träning imorgon. Blir dubbelträning så ska hoppa någon unghäst också :) kul kul!

Otursdag?

Hade ingen bra dag alls igår. Hästarna gick dåligt. eller ja, Eris och Cassiopeia Hoppade riktigt bra men de andra gick kaos :( Inte roligt när man har sånna dagar!
När jag skulle hem hade jag extremt lite bensin så körde direkt till macken. Hade med mig plånboken redan på morgonen då jag visste att jag kanske inte skulle klara att köra hem imellan.
Men äl framme vid macken märker jag att kortet inte finns i plånboken. SUCK! Så åkte hem och hämtade kortet, beställde en pizza, och körde sedan och tankade. Hade redan jobbat över en timma så var sent ute.. Jag hämtade min pizza, åkte till willys och slängde i mig HELA pizzan på kanske 6 minuter. Sen sprang jag in i affären, handlade och köpte dricka (hade inte hunnit dricka en droppe på hela dagen) och sedan ut för att köra hem och lämna maten.

Sen vard et raka vägen till stallet. Han knappt fram innan några stannade mig oh behövde hjälp med deras bil som inte ville starta.  Så fick köra till dem, de hade startkablar osv.. Men deras bil ville inte starta. Vet inte hur länge vi stod och försökte. Min bil är ju inte riktigt frisk så den uppskattade inte detta alls!

Klockan började närma sig halv 9, då det fodras i stallet och allt helst ska vara klart. Såd et var bara till att mocka snabbt och sen bege mig hemåt. Ingen ridning alltså.

SÅN dålig dag. Att först känna sig värdelös på att rida, och sedan allt kaostramsskit.


SUCK. men jag trivs så bra ändå :) även om jag ibland undrar varför jag håller på med hästar

RSS 2.0